Boern

Sådan indretter du familielivet

h6

Når man får sit første barn, skal man invitere en helt ny tilstedeværelse ind i livet, som man ikke kan forestille sig, før det er gjort. Det kan være skræmmende og pirrende at skulle stifte familie, samtidig med at det er noget af det dejligste man kan gøre. Det er ikke nemt at blive mammamilla for første gang, se derfor nedenstående for gode tips og råd. 

Drenge

Der findes mange måder at være familie på

Selvom det kan virke skræmmende, at skulle skifte sin nuværende tilværelse ud med en ny, ukendt en, kan det give pote at engagere sig i den nye tilværelse, for at gøre den bedre. Det traditionelle billede af en familie med to børn og to voksne, der sammen bor i villa med hund og have, er efterhånden blevet udvidet til en bredere palette af familiekonstellationer. Der findes familier med to mødre, to fædre, mange børn og med ingen børn, familiebegrebet er vokset, og det bliver det formentlig ved med. 

Hvad skal livet indeholde?

Når man vælger at stifte familie, vælger man også at sige ja tak til en masse nye oplevelser. Der kommer lige pludselig en første gang, mange gange. Første gang man skal skifte ble, første gang man ikke får en hel nats søvn, ikke grundet druk og fest, men grundet et grædende barn, og første gang man holder barnet i sine arme. Der er ikke nogen der rigtigt kan forberede en på, hvordan der er at blive forældre, at have ansvaret for en person man aldrig før har mødt, er noget meget anderledes end hvad man hidtil kan have oplevet. Når man får sit første barn, kan man også risikere at opleve ubetinget kærlighed, til en man aldrig har mødt før, dette er også noget helt specielt. At føle en kærlighed, der ingenting har at gøre med en selv, og den udelte opmærksomhed man giver modtageren, er noget ganske særligt. 

At have familie er noget af det sjoveste man kan gøre

Selvom der i vores samfund i dag, er kommet en forestilling om at man som individ, skal klare alle de opgaver man sætter sig for perfekt og uden fejl, bør man også huske på at vi blot er mennesker. Er man blevet forældre første gang, kan der, igennem en samfunds fortælling, blive skabt et stort pres, som man umuligt kan leve op til, alle laver fejl, også som forældre. Man skal passe på ikke at stille alt for høje krav til sig selv, som man ikke kan leve op til. Man skal helt bestemt sætte krav til sig selv, både som forældre, og som individ og egen person, men de skal også være realisérbare. Husk dig selv på at familien er noget af det dejligste, og sjoveste man kan have i verden, selvom det medføre en smule bump i vejen en gang imellem. 

Strand

Husk at livet ikke nødvendigvis går i stå 

Der er mange, særligt mænd, som kan have tendenser til at blive urolige og endda angstfyldte inden familie skiftningen for alvor går i gang. Som forældre møder man mange udfordringer, men livet går alt andet end i stå. Med et lille barn, ville man måske nogle gange ønske sig at livet ville gå en smule i stå, da der hele tiden er noget at lave, og nogen at se efter. Småbørns-familielivet vare i maks tre-fire år, inden barnet er blevet så stort at man pludselig kan lave andre ting sammen, end bare at være hjemme og skifte bleer. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *