Mand med skateboard, der ryger e-cigaret

Ny trend: flere udskifter cigaretterne med mere røgfrit alternativ

h6

Selvom tobaksmarkedet fortsat er ét af de helt store markeder, og der stadig bliver solgt mange cigaretter, er store dele af verden ved at finde ud af, hvor skadelige de er. Det resulterer i, at flere vælger at udskifte cigaretter med det røgfri alternativ: e-cigaretter. E-cigaretter er en elektronisk cigaret, hvor den klassiske tobak er udskiftet af en såkaldt e væske, der i stedet for røg udsender en form for damp.  

e-cigaret bliver vist i en røgsky

E-cigaretter bliver mere og mere populære

Der har været et stigende salg af e-cigaretter gennem de sidste 10 år. Et amerikansk markeds intelligens firma har endda forudset, at salget af e-cigaretter i gennemsnit vil stige med over 8 % årligt de næste fem år. Det er altså en relativ hurtig og stabil stigning, man ser i salget af e-cigaretter. 

Hvorfor er det så populært?

Der kan være flere grunde til, at e-cigaretter er blevet så populære. Den ene grund er, at fagfolk og dermed også befolkningen har fundet ud af, hvor skadeligt almindelige cigaretter er for kroppen. Derfor kan nikotinafhængige finde et mindre usundt alternativ i e-cigaretten. En anden grund kan være, at det simpelthen er blevet for besværligt at være cigaretryger. Man må hverken ryge på kontoret, på restauranter, og mange må ikke ryge i deres eget hjem. Der er ikke de samme restriktioner for e-cigaretter, hvilket også har fået nogle folk til at skifte over. 

rygestop

Hvordan fungerer en e-cigaret?

I en e-cigaret bliver e-væsken opvarmet i væskebeholderen af en såkaldt coil. Coilen er en lille væge, der opvarmer væsken med hjælp fra et batteri. Man kan få e-væsken, hvis grundindhold er propylene glycol (PG) og glycerol/glycerin (VG), i mange forskellige smage og med forskellige doser af nikotin i. Faktisk kan man få e-væske helt uden nikotin. PG og VG er ganske ufarlige fyldtstoffer i e-væsken, der er med til at skabe den velkendte damp. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *