chihuhua

Tag på en længere tur med hunden

h6

Hunden bliver kaldt for menneskets bedste ven af en grund, og det gør sig altså ikke kun gældende i hverdagene eller inden for hjemmets fire vægge. Det gør sig i allerhøjeste grad også gældende i ferierne, og der altså noget helt specielt ved at tage sin elskede hund med ud på en flerdagstur såsom en vandretur i en ferie. Først og fremmest er det bare rart at have en rejsekammerat til at muntre en op og trække en med, når benene bliver tunge. Også selvom det er en rejsekammerat, der ikke siger noget. Måske netop fordi det er en rejsekammerat, der ikke siger noget.

hund

Tænk på hundens evner

Hvis det er noget, du kunne tænke dig at prøve, er der dog et par ting, som du bliver nødt til at sætte dig ind i. Først og fremmest skal du orientere dig omkring, hvor meget du kan og bør kræve af din hund. Har du en større hund såsom en Golden Retriever eller en Labrador, skal den nok klare enhver tur, du tager den med ud på, så længe den ikke er for gammel. Det samme kan dog ikke siges om nogle af de mindre og mere spinkle hunde, så derfor skal det naturligvis være en del af dine overvejelser.

Vær beredt

Ydermere skal hunden naturligvis ekviperes lige som du skal. Det vil altså sige, at du også skal have udstyr med til enhver situation på hundens vegne. Et oplagt eksempel på sådan et stykke udstyr kunne være et regnslag til hunde. I den danske natur ved du aldrig hvordan vejret bliver, og derfor er det godt at være forberedt på at kunne beskytte hundens pels mod eventuel tung regn. Selvom du ikke er så bekymret for hundens pels, kan det dog stadig være en god ide at undgå våd hund, hvad end den skal sove i bil eller shelter. Med den slags forberedelse kan det dog kun blive en god tur.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *