vegansk

Madtrends i 2020

h6

Der er mode inden for alt, om det er tøj, sko, gastronomi, restauranter eller rejser. Og moden er foranderlig og skifter konstant. Det kan være svært at følge med, hvis man gerne vil være med på beatet, og ind imellem kan det også synes mere end sædvanligt vanskeligt at kunne nå at sætte sig ind i én trend, før den næste overtager.

Heldigvis er der visse trends, der slår rødder for en længere periode – herunder madtrends. Herunder får du en kort indføring i 2 af de vigtigste madtendenser for 2020 og fremadrettet.

stegeso

Vegansk kost

Den veganske trend er på ingen måde ny. Den har slået rødder igennem flere år og er særligt blevet rodfæstet, efter at klimadebatten og fokus på miljø er kommet på dagsordenen. Det er nemlig videnskabeligt bevist, at kødproduktion belaster klimaet voldsomt meget mere end produktionen af grøntsager og frugt, og det har fået rigtigt mange mennesker til at begrænse deres kødindtag – og for nogles vedkommende helt undgå alle animalske produkter. 

Klimabelastningen er dog ikke den eneste grund til, at veganisme er kommet på dagsordenen. Det viser sig nemlig også, at en plantebaseret kost er super sundt for kroppen, og at et stort kødindtag derimod ikke er ret godt.

At leve vegansk handler om fuldstændigt at undgå animalske produkter, det vil sige at vige uden om alt, der kommer fra dyr, herunder også lædervarer, æg og mælk. Du behøver dog ikke gå all in på at leve vegansk, hvis ikke du har lyst. Du kan i stedet inkorporere nogle af de veganske tendenser og erstatte enkelte måltider med veganske alternativer. Du vil mærke en stor forskel i kroppen.

varer

Nem mad

En anden tendens udi det gastronomiske univers er at gøre tingene lettere for sig selv i køkkenet – dog uden at gå på kompromis med hverken råvarer eller smag. Det handler stadig om at bruge lækre og nærende råvarer, men i stedet for at bruge timevis i køkkenet på at skabe den ene spændende ret efter den anden, lyder tendensen, at tiden skal bruges på noget, der er vigtigere i hverdagen. Og i samme forbindelse er den gamle stegeso kommet tilbage på banen igen.

Stegesoen er på ingen måde ny, men den har i den grad ligget i dvale i mange år – men ikke længere. Med en Eva Trio stegeso kan du skabe smør-mørt kød og grøntsager – næsten uden at røre en finger. Du lægger blot kød og dine yndlingsgrønstager ned i stegesoen, sætter det i ovnen, leger med ungerne – og så er der aftensmad.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *