luftballontur

Sådan finder du en mindeværdig studentergave

h6

Det er altid svært at finde på gode gaveideer, når julen og forskellige fødselsdage nærmer sig. Men udfordringen bliver først virkelig stor, når det kommer til specielle begivenheder, såsom en konfirmation, bryllup eller studentergilde. 

Men bare rolig, den rette gave findes derude! Læs denne guide og bliv klædt bedre på til at finde den helt perfekte og mindeværdig gave til dit næste studentergilde.

  studenten

Studentergaven er helt speciel

Af alle de gaver, du kommer til at give i dit liv, er studentergaven noget af det vigtigste. Du giver nemlig gaven til en person, som står ved en skillevej i livet. Overgangen fra ung til voksen kan være overvældende, og pludselig bliver begreber som ”arbejde”, ”egen lejlighed” og ”køkkenfærdigheder” en realitet.

Det er derfor ikke nogen lille bedrift at give en god studentergave. Den skal på den ene side være nyttig og personlig, men på den anden side skal den også være mindeværdig. Det skal være muligt at hive gaven frem om mange år og genkalde sig den følelse, der fyldte kroppen den dag, han/hun blev student.

Giv en god start på voksenlivet

Studenten skal formentligt til at tage hul på en helt ny del af livet: Voksenlivet. De fleste studenter flyver nemlig fra reden efter endt uddannelse, og det betyder, at en masse nye behov pludselig opstår. De skal skaffe sig nye møbler til lejligheden, og så skal de også overveje, hvordan de bedst udsmykker deres nye hjem.

Her kan din gave dog vise sig som en redning! Du kan give de mest essentielle ting i gave. Såsom bestik, en elkedel, et badeforhæng, en smuk blomstervase til vinduet, eller et helt nyt og friskt sæt sengetøj. Du kan dog også gå så langt som at tage studenten med i for eksempel Biva og finde en ny sofa, seng eller kommode. En erfaren guide er altid vigtig på sådan en rejse!

Giv en mindeværdig oplevelse

Hvis studenten er så heldig at have de fleste behov dækket, inden de flytter væk fra mor og far, skal du tænke anderledes kreativt. Du kan faktisk vælge at gå den helt modsatte vej: Du kan give studenten en immateriel gave i stedet!

Det er blevet meget populært at give oplevelser i gave. Det kunne være noget så simpelt som et gavekort til en restaurant, en billet til biografen eller et flødebollekursus. Men du kan også give noget ud over det sædvanlige; hvor ofte får man for eksempel en luftballontur i gave? 

Du kan enten selv skabe en oplevelse fra bunden, eller du kan gøre livet lettere for dig selv og købe en færdiglavet oplevelsespakke i dit lokale supermarked. 

studentergave

Giv den store, åbne verden

Når huen endelig er blevet fjernet fra hovedet igen, vælger mange studenter at tage et sabbatår eller to, inden de starter på en videregående uddannelse. Her kaster de sig ofte over et lille arbejde, så de kan skabe sig en økonomisk grobund for voksenlivet. Men der er også mange, der vælger at snøre vandreskoene og udforske den store verden.

Og du kan hjælpe dem med at binde knude på snørebåndene! Eller, rettere sagt, du kan give dem et økonomisk skub, så de kan få råd til at købe vandresko med snørebånd i. Du kan enten selv researche på nettet efter det mest nødvendige rejseudstyr, eller du kan give studenten et gavekort til en friluftbutik, så han/hun selv kan sammensætte sin opbakning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *