tandlæge

Døjer du med hovedpine? En hård bideskinne kan forandre dit liv

h6

Vågner du op med ømme kæber og hovedpine? Det at skære tænder betyder, at du enten bider hårdt sammen eller gnider tænderne mod hinanden, mens du sover. Resultatet af den natlige skæren tænder vil være ondt og spændinger i kæbe og hoved om morgenen. En hård bideskinne er ofte svaret mange danskeres dårlige søvn og kæbespændinger, hvis de skærer tænder om natten.

Hvorfor skærer vi tænder?

Faktisk kan det ofte skyldes stress, hvis du oplever, at du skærer tænder og spænder i kæben under din søvn. Stress påvirker nemlig hele kroppen til at spænde mere op inklusiv din kæbe. Det sker ubevidst, og derfor kan du heller ikke aktivt gøre andet for at undgå at slide dine tænder og få hovedpine end at investere i en hård bideskinne.

En bideskinne laver en barriere mellem dine tænder, så du ikke kan tygge dem så hårdt sammen. Dermed undgår du også at slide kindtændernes emalje mere ned end højst nødvendigt. Emaljen er nemlig den naturlige barriere, der beskytter tænderne mod angreb.

hovedpine

Brug en hård bideskinne, når du sover

Du kan bruge en bideskinne både om natten, men også i løbet af dagen hvis du oplever at tygge hårdt sammen eller spænde op. Den ligger omkring dine tænder i overmunden, hvor den tager trykket fra dine kæbers spændinger. Dog er det vigtigt, at du bruger din bideskinne hver nat, hvis du vil dine smerter og problemer til livs. Uden bideskinnen vil du nemlig blot fortsætte med at tygge sammen og gnide dine tænder mod hinanden helt ubevidst, når du sover.

Du har alternativer, når du investerer i en bideskinne

Går du til tandlægen og får lavet en bideskinne, vil det være en bekostelig affære. Det skyldes, at du foruden skinnen også må forbi din tandlæge et par gange i forløbet. Oveni kan du risikere at måtte skifte bideskinne med jævnlige mellemrum, fordi du i stedet for dine tænder slider bideskinnen ned.

Der er dog andre forhandlere, der tilbyder et billigere alternativ til tandlægebesøg. Du kan derfor investere i en god og billig hård bideskinne købt via internettet, hvis du vil dine smerter og spændinger til livs.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *