Gratis retshjælp kan hjælpe dig i svære situationer

h6

Når vi hørere advokat eller retshjælp så forbinder vi det måske straks med en meget bekostelig assistance, men det behøver ikke være nødvendigt i alle sammenhæng. 

Denne artikel vil komme ind på nogle af de forskellige instanser, hvor du kan søge gratis retshjælp til dine behov.

Juridiske brevkasser på internettet og andet

Juridiske brevkasser har før i tiden ofte hørt hjemme i ugeblade, men har de seneste år konverteret til internettet. 

Det er muligt at sende spørgsmål ind på disse brevkasser, eller skrive beskeder/kommentar og få nogle gratis juridiske råd og anbefalinger. 

Det behøver ikke nødvendigvis at være en brevkasse. Der er mange mennesker der opretter online forums, hvor de stiller spørgsmål og får svar, du kan være heldig nogen allerede har besvaret dit spørgsmål der.

Vær specifik og konkret

Denne form for assistance foregår alt sammen over internettet, så du bør være så præcis i formuleringen af dit problem. Det vil gøre det nemmere for dem at hjælpe dig, da man som regel ikke kontakter hinanden fysisk eller over telefonen via en brevkasse.

Få hjælp af din a-kasse

Det er også muligt at du kan søge gratis retshjælp hos din a-kasse. De fleste større a-kasser tilbyder assistance med det juridiske, men da det er en arbejdsløshedskasse, så kan de måske ikke hjælpe med det private, men mere specifikt omkring arbejdsmarkedet.
Det kan være du befinder dig i en svær situation, men du kan også finde hjælp her. Din a-kasse er en god mulighed for en social advokat, der specialiserer inden for socialretlige spørgsmål. Det kan være om sygedage, pengeforøgelse eller hvis du har problemer med socialvæsnet.

Advokatvagten

Advokatvagten består af nogle ledende advokater og advokat studerende. De befinder sig i større byer som København, Århus, Oddense og men også mange andre byer. Dette er måske dit bedst skud på at få god en god og gratis retshjælp på mange forskellige områder. Det er en god træning for de jurastuderende, der får lov at bruge deres teoretiske viden i praksis.
De studerende vil også kunne spørge de ledende jurister, så deres råd og hjælp er så troværdig som mulig.   

Gratis retshjælp – kan ikke hjælpe med alt

Det er en rigtig god måde at få svar på juridiske spørgsmål at mindre karakter, men er ikke en erstatning for hjælp med større sager.

Der er selvfølgelig en begrænsning på hvor meget hjælp du kan få gratis, og du rådes derfor til at hyre advokater, hvis du har større sager med flere forbehold, der skal tages til overvejelse. 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *