Brune svampe

Denne ingrediens kan bruges i al mad

h6

Hvis man spiser meget kød, er man formentligt vant til at tage udgangspunkt i kødet, når man laver retter. Det er meget udbredt, at man starter med at overveje, hvilken form for kød man skal spise i en ret. Efter man har fundet på en form for kød, finder man så på tilbehøret. Derfor er der rigtig mange, der har svært ved at gå over til at spise mindre kød og flere grøntsager. For pludseligt finder man ud af, at man så skal til at fokusere mere på tilbehøret. 

Uanset om du har tænkt dig at gå væk fra at spise kød eller blive ved med at spise kød, er der én ingrediens, som kan få enhver form for såkaldt ‘tilbehør’ til at smage fantastisk. Uanset hvad man spiser vil denne ingrediens blive ‘bøffen’ i retten. Der er selvfølgelig tale om svampe, som kan fås og købes i mange forskellige afskygninger. 

kantareller

Find dine egne svampe i skovbunden

Hvis du er så heldig, at du får lyst til svampe i efterårsmånederne, er det nemt at finde nogle svampe ude i skoven. De er nemlig alle vegne, så derfor bør det ikke være noget problem. Her vil du blandt andet kunne finde kantareller og marksvampe. Meget ofte kan du også finde den svamp der hedder Karl Johan, som er en stor og lækker svamp med meget smag. 

Har du ikke mulighed for at komme ud i skoven, eller er det uden for sæson, så kan du selv købe nogle lækre svampe. Uanset hvilken tid på året det er, kan du altid finde et sted, der har lige netop den svamp, du ønsker. Af og til kan det dog godt blive lidt dyrt at skulle spise svampe. Heldigvis kan man dog ansøge om et kviklån uden kreditvurdering. På den måde kan man nemlig være sikker på, at man nok skal få nok penge til at købe selv de lækreste ingedienser til maden og livet generelt. 

Tynde svampe

Svampe kan spises i mange former

Udover, at den har en dejlig smag lige meget hvad, så er der også andre unikke ting ved svampen. Den kan nemlig spises på mange forskellige måder. Rigtig mange mennesker vælger at lave en svampesovs, som de hælder over deres mad. Man kan dog også blot lynstege dem på panden og få deres lækre smag ud på den måde. 

Hvis man har været ude og plukke svampe og faktisk ikke har så meget at bruge dem til på det givne tidspunkt, kan man tørre dem. På den måde kan man bruge dem på et helt andet tidspunkt. For eksempel kan man overveje at bruge dem i en risotto. Får man først lavet en risotto lang tid efter er det intet problem. For tørrede svampe kan holde sig i uendelige tider uden, at der sker noget.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *