ord i hjerneform

Bliv klogere på nettet

h6

Nettet er et uudtømmeligt bæger af viden og information. Man kan diskutere, hvor meget af den information, der er plausibel eller understøttet, men faktum er, at der ikke findes ret meget, du ikke kan blive klogere på ved at søge på nettet – inklusive nettet selv. Så, hvordan ved du så, hvad der er skidt, og hvad der er kanel, og hvordan adskiller du det ene fra det andet?

Det kan du læse mere om her, hvor vi har inddelt stoffet i to kategorier, som er dem, der har størst relevans i denne diskussion. Kategorierne er nyheder og videnskab, for det er her, du virkelig kan blive taget ved næsen, hvis ikke du er opmærksom.  Læs med og se, hvad vi mener.

Lyder det for godt til at være sandt….

Så er det det nok også. Når det kommer til forskellen mellem videnskab og ’videnskab’, kan det være let at lade sig friste til at tro på, at du kan tabe dig ved at spise citroner i en uge eller slippe for rynker ved at investere i en bestemt creme. Det er bare ikke særlig ofte, at den slags rent faktisk er sandt. 

Du kan derfor med stor sikkerhed gå ud fra devicen om, at hvis noget lyder for godt til at være sandt, så er det det nok også, når det kommer til videnskab på nettet. Artikler om emner som celleopbygning eller evolution vil med stor sikkerhed være veldokumenterede og have kilder. Artikler der er skrevet for at få dig til at købe noget skal du lige overveje en ekstra gang for at vurdere, om der mon er noget i, eller om det er opdigtet.

blodceller

Nyheder på farten 

En anden side af at finde information på nettet og veje dens validitet er, når det kommer til nyheder. Det er værd at huske på, at alle medier spinner historierne til deres egen fordel, for den der formulerer sig bedst, er også den der får flest læsere. 

Derfor kan det være en god ide at vælge en side som https://nyheder24.dk/, der samler de største nyheder fra hele nettet frem for at vælge en fast side, der selv står for at samle og skrive sine artikler. Det giver dig et større overblik og muligheden for selv at vælge, hvad du vil læse, og hvilken side du vil have historien serveret fra. 

En anden stor fordel ved at læse dine nyheder på nettet er, at du ofte ved, hvilke sider der er ved at stole på, og hvilke der løber med halv vind. Det betyder også, at hvis du bliver i tvivl om sandhedsværdien i det, du læser, så kan du søge videre og finde frem til, hvad sandheden er på ganske kort tid. Både, når du sidder derhjemme, og når du er på farten.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *