Eksempel på elbil

Tænk på klimaet – køb en elbil

h6

Klimaet har det ikke godt, men der er heldigvis flere ting, vi kan gøre bedre. Spis mindre kød, brug mindre plastik og køb økologisk. Men hvis du er bilejer, kan du tilmed købe en elbil for at forurene mindre. Og så er den tilmed billigere at tanke og larmer mindre ude i trafikken. 

Elbiler til ladning

Værd at vide

 

Inden du hovedløst køber en elbil, bør du vide hvad du går ind til. En elbil kører på strøm i stedet for benzin eller diesel, og skal derfor lades op i stedet for at tankes os. Måden det gøres på, er ved at koble den til en ladestation, der heldigvis bliver mere og mere almindelige rundt i landet. Dog kan man med de fleste elbiler også lade dem via et almindeligt strømstik, selvom det tager længere tid. Dog kan dette sagtens gøres om natten, så den er frisk til når du skal afsted på arbejde.
Elbiler er især gode til bykørsel, da rækkevidden for en opladning er lidt begrænset. Dog bliver batterierne mere effektive, så inden længe kan du køre langt på tanken.
Rækkevidden kommer dog også an på flere ting. For ud over batteriets størrelse har vægt, vejr og din kørsel også indflydelse på dette. Ydermere har elbiler som udgangspunkt ikke en krog til anhængertræk, men dette kan afhjælpes med en hybridbil. Hvis du er bekymret for rækkevidden, kan man i de fleste elbiler have et backupbatteri med.
En hybridbil er en bil, der kører på en kombination af benzin eller diesel og el. De forurener stadig mindre væsentligt end en almindelig bil, så du gør stadig klimaet en tjeneste.

bilieuropa

Elbil i ind- og udland

 

Hvis du kører meget i udlandet, skal du være opmærksom på et par småting. I Europa er de fleste ladestationer standardiserede, så du kan lade bilen op. Det kræver dog ofte en konto hos udbyderne af de individuelle stationer, hvilket hurtigt og nemt kan ordnes via en app på telefonen. Elbiler kan have forskellige stik til opladning, men ladestationer har som udgangspunkt et stik til samtlige typer elbiler.
Ud over kørsel i udlandet, skal du være opmærksom på at de fleste elbiler indtil videre har plads til to personer, og hvis du har brug for flere, skal du ofte punge mere ud.
Mangler du et sted, du kan fffå strøm til elbiler ved din bopæl? Klik ind på linket, og find ud af om I kan få en ladestation i nærheden. Hvis du bor i lejlighed hos et boligselskab, kan du med fordel kontakte dem, for at høre om mulighederne for en ladestation.
Elbiler er i konstant udvikling, og om kort tid er de mere almindelige end benzin- og dieselbiler. Så kom på forkant og gør noget godt for Jorden. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *