Gruppesamtale

Sådan får du en god studiestart

h6

Du har fået fortalt hundrede tusinde gange, at universitetet er noget helt andet end gymnasiet. Før har universitetslivet været langt væk, men nu banker det på døren. Det kan være svært at forberede sig på, hvad der venter en, når man ikke kender helt til det endnu. For at hjælpe dig på vej, har vi opstillet en guide til en god studestart – hvilket blandt andet omhandler penge, økonomi og lån.

Dame som holder en flyttekasse

Planlæg forud for studiestarten 

Du kan ikke undgå, at din studiestart er fyldt med kaos, men du gør dig selv en tjeneste ved at planlægge forud. Hvis du starter på et studie, som er i en by, som du slet ikke kender så brug lidt tid på det. Du kan besøge den et par gange, inden du flytter, så du har en ide om, hvor du kan handle ind, spise ude osv. Ved at have en smule kendskab til dine omgivelser, kan en kaotisk studiestart føles lidt mere overskuelig. Du burde også have sørget for et sted at bo, så du ikke skal bruge en markant del af dagen på at komme frem og tilbage. Hvis du skal flytte et nyt sted hen, er det også smart at gøre det i god tid inden dit studie starter. Når du starter på studiet, vil du nok blive overvældet af den nye måde at studere på, og det kan hjælpe en del, at man ikke kommer hjem til uåbnede flyttekasser hver dag. Du burde prioritere det sociale i starten, så du føler, at du har en solid omgangskreds på dit studie – at være omringet af venner, kan hjælpe en del på kaosfølelsen. 

Få styr på økonomien

Du har nok ikke stået alene med en hel økonomi før, så det er vigtigt, at du hurtigt lærer vigtigheden i at have en god en. Du har brugt mange penge på at flytte hjemmefra, men der venter dig endnu flere afgifter på studiet i form af rustur og bøger. Hvis du synes, at økonomien er ved at falde lidt fra hinanden allerede, kan du overveje at tage et lån. Det er vigtigt, at du laver en plan for tilbagebetalingen, så du ikke forværrer din økonomi i fremtiden. 

Noget af det som kommer til at spise mest af din månedlige indkomst, er nok transport. Du kan med fordel se, om du kan finde en studiebolig tæt på campus, så du bare skal bruge en cykel til at komme frem og tilbage. Det er dog tit, at de bliver fyldt ud hurtigt, så du kan ende med at bo lidt længere væk. Hvis du bor tæt på busser eller toge, er det nemt at købe et rejsekort, så du nemt kan komme frem og tilbage. Hvis du dog er endt lidt længere ude på landet, kan du overveje at investere i egen bil. Det kan dog være dyrt at købe en bil, men et billån kan være en god mulighed. Læs mere her, hvis du vil vide mere om billån. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *