festival tilskuere

En festival for sjæl og krop

h6

I Danmark har vi nogle af verdens fedeste festivaler. Roskilde festivalen har etableret sig endda som en af verdens største Rockfestivaler. Folk valfarter fra hele verden til Roskilde festival. 

Men vi har også mange andre festivaler. Hyggelige familiefestivaler, smukke ø-festivaler og meget mere. Der findes også masser af arrangementer indenfor diverse fritidsinteresser som Yoga, litteratur, film, etc. som også er en slags festivaler.

Desværre er de danske festivaler og arrangementer også nogle af verdens dyreste. Dette skyldes flere ting:

  • Højt løn/prisniveau – generelt er alle lønninger i Danmark højere end i de fleste andre lande. Det skal de være, fordi livsomkostningerne er også blandt verdens højeste
  • Høj moms – der er ikke mange lande i verden der har en flatrate moms på 25%. Og så er der moms på stort set alle varer og tjenesteydelser. De fleste andre lande har varieret moms og med langt flere undtagelser. Også festivaler og arrangementer betaler 25% moms i Danmark.
  • Monopoler – der bliver ikke snakket så meget om det, men Danmark er også et land hvor der findes rigtigt mange de facto monopoler og karteller. Vi er et lille land, som oveni købet ligger ret afsides. Både geografisk og kulturelt/sprogligt. Derfor er her mange brancher med meget lidt konkurrence. Og når der ikke er konkurrenter, har de få udbydere et de facto monopol. Det betyder de kan fastsætte deres priser som det passer dem, fordi forbrugerne ikke har et valg.

yoga på klippe over bjergsø

Mangler du penge til dyre kurser eller arrangementer?

Især for unge kan det godt ske, at de simpelthen mangler penge til det ene eller andet. En weekend workshop, eller et ugelangt seminar på et Yoga retreat er en fantastisk mulighed for at genoplade batterierne. Det kan give dig energi i mange uger, endda måneder frem. Men det kan hurtigt løbe op i adskillige tusinde kroner. 

Det hjælper ikke, at pengene ville være udgivet til et rigtigt godt formål, hvis du ikke har dem. 

Her kan du bruge muligheden med et hurtigt lån. Hurtige forbrugslån er meget populære. Det har aldrig været nemmere og hurtigere, at låne penge til forbrug. En ansøgning tager kun få minutter over nettet, og du får svar med det samme. 

Der bliver heller ikke spurgt hvad du vil bruge pengene til. Det eneste du har brug for, er din NemID og en bankkonto. En smartphone eller computer ville også være rart, fordi ansøgningen skal gøres online. 

euro mønter

Det kan betale sig at shoppe rundt efter de billigste hurtige lån

Der findes utroligt mange lånetilbud. Men selv om det er meget nemt og ukompliceret at få et hurtigt lån, så skal lånyderne alligevel lave kreditvurderinger. Det gør de individuelt, men også for hele grupper af låntagere. 

Dette medfører at lån til unge ofte er dyrere, end til mere modne låntagere. Man går nemlig ud fra, at unge generelt er dårligere betalere. Men statistisk passer det slet ikke, tværtimod.

Derfor kan det godt betale sig at lede efter de billigste hurtige låntilbud, især hvis du er under 25. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *