Modeller_på_catwalk

Tendens: Modefarver i 2020

h6

Gul har været 2019’s helt store farve – men fortsætter det ind i 2020? Og hvilke andre farver skal du allerede nu begynde at være på udkig efter? Dét og meget mere kan du læse om i denne artikel.

De moderigtige farver

Den gule farve er kommet for at blive. Men den bliver ikke helt ligeså populær i 2020, som den var i 2019. Skynd dig derfor at shoppe dine gule yndlingsstyles nu eller vent og se til november på www.fridayblack.dk, hvis du gerne vil bevare lidt ekstra gult i dit 2020-look.

2020’s helt store farve bliver derimod terrakotta rød – det vil sige hverken skarp som koral men heller ikke hverken støvet eller pink. Derudover vil blå (særligt mørkeblå) komme til at dominere, sammen med støvet grøn og cremet hvid.

I modsætning til de tidligere år, hvor særligt pasteller har domineret den danske og internationale modescene, vil det fremover være mere skarpe farver, der bliver de vigtigste. Det skal helst larme og fylde lidt og gerne kalde på lidt ekstra opmærksomhed. 

Gul_mur_kvinde

Mønstre og figurer

Mønstre, figurer og print har længe præget moden, men på det seneste er dén tendens aftaget. Og det ser også ud til, at 2020 får færre mønstre end tidligere. Du kan stadig sagtens finde striber, blomstrede mønstre og prikker, men der vil blive mindre af det end før. Vil du således gerne fortsat bruge en masse mønstre og print, bør du få indkøbt rigeligt inden 2020, hvor det bliver svært at støve mønstrene op. Det betyder også at mønstre og print med stor sandsynlighed vil være meget billig til Black Friday og januar udsalg.

Punk møder 80’erne og neon

Moden skal fremadrettet være voluminøs og fylde godt i landskabet. 2020 bliver desuden præget af punk tendenser – tænk firkantede silhuetter og androgynt design med referencer til både grunge og bondage. Brug læder, vinyl og korsetter i enten et stramt look eller en mere boxy og oversize fremtoning.

Derudover vender de gode gamle 80’ere tilbage med alt det gode fra skulderpuder, glitter og glimmer og Studio 54-vibes.

2020 byder også på et lidt overraskende comeback til neon farverne. Med minder tilbage til ravekulturen skriger neonfarverne til himlen og kalder på opmærksomhed. Brug neonfarverne til color-blocking – det vil sige sammen med én eller flere andre skrappe farver og kombinér det eventuelt med de mere arkitektoniske blazere med skulderpudder og lange punk-kapper.

Hvid_kjole_mode

Andre tendenser

Tendensen i retning af mere bæredygtighed og miljøvenlig produktion – og mindre spild – fortsætter ikke overraskende ind i 2020. Modeindustrien er én af de mest miljøbelastende industrier i verden, og det har flere og flere brands taget til sig. Rigtig mange begynder at arbejde med bæredygtige materialer, såsom genanvendelse af plast ved produktionen af tøj og sko, genbrug af aluminium ved produktion af solbriller og så videre. 

Derudover kommer der øget fokus på dyrevelfærd, og vi vil derfor se endnu flere brands gå uden om enhver form for skind og pels og i stedet arbejde med faux fur og økologisk bomuld. 

Det kan være dyrt at gå efter det mest miljøvenlige tøj – og har du ikke råd, så hold øje med det til Black Friday. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *