bordben

Sådan finder du de rette bordben

h6

For at bordet holder, er det allervigtigste nok bordbenene. Især bordben til plankeborde skal man være helt sikre på, er både af det rigtige materiale og har de ideelle mål. Selvfølgelig er bordpladen også vigtig, men det nytter jo ikke noget at have en fantastisk smuk bordplade, hvis du har fundet bordben der ikke kan holde den oppe. Bordben er dog højst sandsynligt ikke noget den gennemsnitlige dansker er ekspert i, men så er det jo heldigt at der er steder på nettet man hurtigt og nemt kan finde frem til nogle gode råd.

DIY det perfekte bord

bord med bærbar

Den allerbedste måde at få et bord man er hundrede procent tilfreds med, er at bygge det selv. Så får du benene i lige præcis den højde du gerne vil have, og du vil kunne lave et bord der passer til lige præcis dine personlige behov. Her er det også vigtigt at tage til overvejelse, hvad bordet skal bruges til. Bliver det et spisebord? Et arbejdsbord? Eller måske bare et lille sofabord?

En ting er at højden og størrelsen på de forskellige borde selvfølgelig er anderledes i forhold til hvilket bord man nu lige føler for at bygge. Men fx er det være smart hvis man laver et arbejdsbord, at lave benene ekstra stabile, så bordet generelt kan holde til lidt mere. Her kan man fx til fordel vælge nogle tungere træ bordben, da bordet heller skal kunne stå fast end være nemt og let at flytte rundt på. Der er altså meget mere at tænke over end man lige tror, når det kommer til at bygge et hvilken som helst bord.

Køb-det-selv-bordet

Hvis du ikke er den største handy man-type, så skal du slet ikke fortvivle. At stable sådan et helt bord på benene kan godt virke uoverkommeligt. Internettet er heldigvis ikke kun fyldt med gode råd, men også stopfuld af muligheder for at finde lige præcis de bordben du går og leder efter. Om det så er rustikke, æstetetiske, stabile eller noget helt andet, så er der masse online butikker der tilbyder de bedste og billigste bordben til dig. Udover at kigge på materiale og stil, så er det også vigtig at kigge på det helt lavpraktiske.

Hvis du fx har mindre børn, kan det anbefales at lede efter bordben der ikke krydser eller har for mange finurligheder som børnene kan løbe, eller entusiastisk kravle, ind i. Hvis man til gengæld er en person der fester meget, kan det være smart at lede efter bordben der enten er klapsammenlige eller med hjul. Så kan bordet jo nemt skubbes over i hjørnet, eller stilles op af væggen, når stuen til fordel skal bruges som improviseret diskotek.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt stof.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *