alfa romeo

Laver Alfa Romeo verdens lækreste biler?

h6

Det at være trendy omfatter andet og mere end blot at være med på den sendte mode, hvad angår påklædning. Også i bilverdenen gør trends sig gældende. Bilproducenterne kæmper om at skabe den lækreste, mest ikoniske og elegante bil på markedet. Selvom alle bilmærker unægteligt har både mere og mindre vellykkede designs på CV’et, har visse bilmærker over en lang årrække gjort sig bemærkede for kontinuerligt at producere lækre kvalitetsbiler. På den måde har de manifesteret sig selv som værende blandt de stærkeste producenter på markedet. Et af disse mærker er Alfa Romeo, som måske står bag nogle af de mest lækre biler på markedet.

 

Baggrundsviden

Alfa Romeo er en italiensk bilproducent, som blev grundlagt helt tilbage i 1910 i Milano. Det er ikke nogen hemmelighed, at italienske bilproducenter generelt set har ry for at være i den absolutte verdensklasse, når det kommer til at skabe kvalitetsbiler. Bilmærker såsom Ferrari, Maserati og Lamborghini har været med til at cementere det, at en bil er produceret af en italiensk producent som lidt af et kvalitetsstempel i sig selv. Alfa Romeo adskiller sig ikke fra sine landsmænd og har i mange år været kendt som et bilmærke med fokus på både kvalitet og lækkert design med et sporty udtryk.

“Alfa” er i virkeligheden et akronym, som således står for det væsentligt mindre mundrette Anonima Lombarda Fabbrica Automobilli. Mærket blev i første omgang stiftet af franskmanden Alexandre Darracq. Senere – i perioden med 1932 og 1986 – var mærket ejet af et statsejet italiensk holdingselskab. Herefter er mærket blevet opkøbt af Fiat-koncernen, som altså også rummer kendte bilmærker som Ferrari, Maserati og selvfølgelig Fiat.

bil

 

Ikoniske og kendte modeller

Alfa Romeo har gennem tiden skabt mange kendte og afholdte bilmodeller i mærkets velkendte kvalitetsbevidste og sporty design. Herunder kan blandt andet nævnes:

  • Alfa 147
  • Alfa 156
  • Alfa 155
  • Alfasud
  • Alfa Romeo Spider

Dette er blot et udsnit af de imponerende biler, producenten har stået bag siden stiftelsen i starten af 1900-tallet. Producenten har et imponerende antal biler på CV’et. Den berømte alfa-trekant, som den ofte kaldes, går igen i alle mærkets ikoniske designs, hvilket skaber en unik genkendelighed, der ud over mærket med våbenskjoldet gør, at man altid kan genkende et Alfa Romeo-design.

Også mærkets mere aktuelle modeller bærer de genkendelige kendetegn. Blandt disse kan blandt andet nævnes Alfa Romeo MiTo og Alfa Romeo Giulietta.

En fuldendt guide

Har du forelsket dig i Alfa Romeos lækre, sporty designs, og går du ny og drømmer om selv at blive ejer af en italiensk bil i verdensklasse, er der meget mere, der er værd at vide om mærket. Inden du beslutter dig for, hvilket model, du investere i, kan det derfor være en god idé eksempelvis at læse denne guide til Alfa Romeo, så du er sikker på, at du får en bil, der opfylder alle dine behov. Mangler du mere vejledning, kan du naturligvis også besøge en forhandler, hvor personalet kan hjælpe dig godt på vej til at vælge den helt rette bil.

Selvom mærket skaber vaskeægte italienske sportsvogne, som man kender dem bedst, er der også fremragende familiebiler og smarte bybiler at finde i mærkets sortiment. Fælles for dem alle er et øje for kvalitet og funktionelt design, der ikke går på kompromis med det elegante udseende. Alfa Romeo kan med andre ord tilbyde en verdensklasse bil til de fleste.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt stof.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *